Κείμενο και φωτογραφίες από την παρέμβαση της συνέλευσης στο 3ήμερο του Πολυτεχνείου μπροστά στο Παράρτημα

10262198_10152604953658579_8122755727526180693_n

Φωτογραφία0050[1]

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφία0054_-_Αντίγραφο[1]

Φωτογραφία0051[1]

Φωτογραφία0052[1]

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Η εξέγερση του πολυτεχνείου του 1973, αποτέλεσε για την εποχή τηςορόσημο στην εξέλιξη του κοινωνικού και ταξικού κινήματος, όπως αυτό διαρθρώθηκε ιστορικά στον ελλαδικό χώρο. Κι αυτό γιατί σε πείσμα όσων προσπαθούν να απονοηματοδοτήσουν τα προτάγματα της, να διαστρεβλώσουν την ταξική της φύση και να καπηλευτούν το πνεύμα της, παραμένει έως και σήμερα σταθερό σημείο αναφοράς για τους αγώνες των καταπιεσμένων, προσδιορισμένη όχι ως μια στιγμή ενός πολέμου που τέλειωσε, αλλά ως ένα κομμάτι μιας σειράς αγώνων που ακόμα δεν δικαιώθηκαν, δεν εξαγοράστηκαν και συνεχίζονται. Ως μια ψηφίδα του ανολοκλήρωτου ψηφιδωτού που συνθέτουν δεκαετίες τώρα οι αγώνες των ανθρώπων για ελευθερία, ισότητα, αλληλεγγύη και κοινωνική αυτοδιεύθυνση. Ειδικά σήμερα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η λυσσαλέα επίθεση του κράτους και των αφεντικών σε βάρος της πλειοψηφίας της κοινωνίας, η διατήρηση της κοινωνικής και ταξικής μνήμης, η επικαιροποίηση των προταγμάτων αυτής της εξέγερσης και η αναζωπύρωση της στο παρόν κρίνεται επιτακτική.

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια διαρκή και ολοένα εντεινόμενη επίθεση σε κάθε πεδίο της καθημερινής ζωής. Με αφορμή την ευρύτερη καπιταλιστική κρίση, η φτώχεια και η ανέχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός από βασικά αγαθά για την επιβίωση, ο κοινωνικός κανιβαλισμός και ο αλληλοσπαραγμός, η βία και η καταστολή επιβάλλονται ως η μόνη υπαρκτή συνθήκη ζωής. Για την απρόσκοπτη επιτυχία των κυριαρχικών σχεδιασμών έχει εδραιωθεί ένα διαρκές καθεστώς έκτακτης ανάγκης που επιχειρεί να αποσπάσει τη σιωπή και την υποταγή της κοινωνίας είτε με τη χειραγώγηση της προπαγάνδας των ΜΜΕ είτε με την ωμή βία και την τρομοκρατία που ασκούν πάνω στους αντιστεκόμενους ανθρώπους οι κρατικές δυνάμεις καταστολής και οι παρακρατικές φασιστικές συμμορίες. Το δόγμα “νόμος και τάξη” είναι στην κορυφή της ατζέντας των διαχειριστών του χρεοκοπημένου πολιτικο-οικονομικού συστήματος προκειμένου να διαιωνιστεί με κάθε τρόπο η άθλια ύπαρξη του.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αγωνιστές στοχοποιούνται από το κράτος και τους νεοναζί, διώκονται με σαθρά και κατασκευασμένα κατηγορητήρια, βασανίζονται και φυλακίζονται, για να χτυπηθεί στο πρόσωπο τους η δυναμική που αναπτύσσουν οι κοινωνικοί αγώνες και για να εσωτερικευτεί ο φόβος από την κοινωνική πλειοψηφία. Η καταφανής πολιτική σκευωρία σε βάρος του αναρχικού αγωνιστή Θοδωρή Σίψα που δικάζεται την 1η Δεκέμρη για την υπόθεση της Marfin, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα μαχαίρια των παρακρατικών της χρυσής αυγής και η τρομοκρατική τους δράση στις γειτονιές είναι κομμάτια της ίδιας κατασταλτικής συνθήκης “μηδενικής ανοχής” που στρώνει το έδαφος για την επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε και το πρόσφατο παράδειγμα της ωμής βίας και καταστολής που εκφράστηκε πάνω στους φοιτητές ούτως ώστε να αποτραπεί η είσοδος τους σε πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας και η πραγματοποίηση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων τους ενόψει του τριημέρου του Πολυτεχνείου.

Αντίστοιχα, πολιτικοί και κοινωνικοί χώροι αγώνα (στέκια και καταλήψεις) κατασυκοφαντούνται διαρκώς από τα φερέφωνα της κρατικής προπαγάνδας, βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής και παρακρατικής καταστολής και χτυπιούνται κατά μέτωπο ώστε να απεδαφικοποιηθεί αυτή η συλλογική κοινωνική δυναμική και να επαναπροσδιοριστούν τα όρια της πολιτικής και κοινωνικής δράσης. Οι φασιστικές επιθέσεις στο στέκι Ρεσάλτο και στην κατάληψη Κούβελου στην Αθήνα, οι εκκενώσεις των καταλήψεων Δέλτα στη Θεσσαλονίκη, Villa Amalias και Σκαραμαγκά στην Αθήνα, Αντιβίωση στα Γιάννενα, Βάβειος στο Μεσσολόγγι, Παράρτημα, Μαραγοπούλειο και Στέκι ΤΕΙ στην Πάτρα, η αποτυχημένη εισβολή και η διαρκής στοχοποίηση της κατάληψης Λ. Καραγιάννη 37 στην Κυψέλη εντάσσονται σε αυτήν ακριβώς τη στρατηγική της κρατικής καταστολής ενάντια στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες καθώς οι αυτοοργαανωμένοι κοινωνικοπολιτικοί χώροι, ως ορατές εστίες αντίστασης στα σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν απειλή για το καθεστώς, επειδή μπροστά στην εξαθλίωση και το θάνατο που υπόσχεται ο κόσμος του σήμερα, επιμένουν να κρατάνε ζωντανό το όραμα για την κοινωνία της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης του αύριο. Ειδικά το Παράρτημα στην Πάτρα, ένας χώρος άμεσα συνυφασμένος με τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες ήδη από την εποχή της κοινωνικής εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, βρίσκεται εδώ και ενάμιση χρόνο σφραγισμένο ύστερα από ξεκάθαρη πολιτική απόφαση της κεντρικής εξουσίας και τη συνυπεύθυνη στάση του δήμου Πατρέων. Είναι χρέος του ίδιου του κοινωνικού και ταξικού κινήματος να διαμορφώσει τους όρους επαναδιεκδίκησης του και επανάχρησης του στη βάση της οριζοντιότητας και της ισότιμης συμμετοχής.

Απέναντι στο καθεστώς του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, η μόνη πραγματική προοπτική αντίστασης είναι οι ακηδεμόνευτοι αγώνες των καταπιεσμένων, η αυτοοργάνωση και η συλλογικοποίηση παντού: στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές. Με τα σωματεία βάσης, τις συνελεύσεις γειτονιάς, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους αντίστασης, τις άγριες απεργίες και με όπλο μας την αλληλεγγύη, οφείλουμε στους εαυτούς μας να υπερβούμε το φόβο, την παθητικότητα και την εξατομίκευση και να θέσουμε τους όρους της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης, για την καταστροφή του κράτους, του καπιταλισμού που το μόνο που έχουν να υποσχεθούν είναι περισσότερη εκμετάλλευση και καταπίεση, ανταγωνισμό, πόλεμο και καταστροφή. Στη θέση τους να δημιουργήσουμε έναν καινούργιο κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας. Αν μη τί άλλο, ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς. Ας πράξουμε αναλόγως…

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ… Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

 Συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s