ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΧ/VOUCHER

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Φλεβάρη στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας η εκδήλωση σχετικά με τα προγράμματα ΚΟΧ και voucher που διοργανώθηκε από τη Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε μια σύντομη αυτοπαρουσίαση της Συνέλευσης, της πολιτικής αντίληψης που τη διαπνέει και των κινήσεων που μέχρι στιγμής έχει παράξει. Στη συνέχεια, από τη μεριά της συνέλευσης πραγματοποιήθηκε μια σύντομη εισήγηση σχετικά με αυτά τα προγράμματα και με το πώς αλλάζουν πλήρως το εργασιακό πεδίο. Ακολούθως, σύντροφοι από τη Συνέλευση για την Κυκλοφορία των Αγώνων (ΣΚΥΑ) έκαναν μια διεξοδική παρουσίαση των εκδόσεων workfare και workfare reloaded, εστιάζοντας στους αγώνες ενάντια στην επιβολή της εργασίας ως «ωφέλειας». Τέλος, σύντροφος από το ΣΩματείο Βάσης Ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων (ΣΩΒΑ) Ν. Αττικής πραγματοποίησε μια εκτενή και αρκετά διαφωτιστική τοποθέτηση σε σχέση με τα δικαιώματα των εργαζομένων στα προγράμματα αυτά, την εμπειρία οργάνωσης των ανέργων στην Αθήνα και τη σημασία που έχει, παρά την αντικειμενική δυσκολία της υπάρχουσας συγκυρίας, να παραμένει ανοιχτός ο δρόμος του αγώνα για καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και ζωής.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων, ακολούθησε μια αρκετά ενδιαφέρουσα συζήτηση, με τοποθετήσεις τόσο από κόσμο που έχει εργαστεί σε τέτοια προγράμματα και κατέθεσε την εμπειρία του γύρω από τις δυσκολίες των συνθηκών δουλειάς και διεκδίκησης των εργασιακών δικαιωμάτων σε ένα τέτοιο καθεστώς, όσο και ευρύτερα για την αξία συμμετοχής στους ταξικούς αγώνες, ως ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι του συνολικότερου αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s