ΠΙΣΩ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ !

  cropped-anarchist-flags Την Πέμπτη 19 Γενάρη, μια συντρόφισσά μας, μέλος της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση και μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Ατραπός, έχοντας σχολάσει από τη δουλειά της, υπέστη τραμπουκισμό σε κεντρικό μέρος της Πάτρας από έναν τραμπούκο, ο οποίος είναι φίλος και υπερασπιστής ενός διακεκηρυγμένου εχθρού των αναρχικών της πόλης, με επιθέσεις εναντίον αναρχικών συντρόφων και κινηματικών χώρων. Ο τελευταίος έχει από καιρό αντιμετωπιστεί από συντρόφισσες και συντρόφους, έχει λάβει τις απαντήσεις που χρειαζόταν κι έχει ξεκουμπιστεί από την πόλη. Ο τραμπούκος υπερασπιστής αυτού του αποβράσματος θέλοντας προφανώς να καθαρίσει το όνομα του -εκδιωγμένου κι αποκλεισμένου από τα πράγματα των αναρχικών της Πάτρας-  φίλου του, στοχοποίησε τη συντρόφισσα, καθώς αυτή περνούσε μπροστά από ένα μαγαζί και της επιτέθηκε βρίζοντάς την χυδαία και σεξιστικά, απειλώντας την μάλιστα πως θα τη χτυπήσει. Δε δίστασε εξάλλου να αναφερθεί με απειλητικό λόγο κι ενάντια στους αναρχικούς εν γένει. Άλλοι δύο τύποι -άγνωστοι στη συντρόφισσα- βγήκαν από το μαγαζί και της επιτέθηκαν κι αυτοί με βρισιές, ενώ ένας εξ αυτών δε δίστασε να τη φτύσει και να την αρπάξει απ’ το λαιμό. Η συντρόφισσα στάθηκε κι αντιμετώπισε την επίθεση με αξιοπρέπεια και θάρρος, παρ’ όλη την προσπάθεια του δημόσιου εξευτελισμού της.

   Η επίθεση αυτή δεν έγινε τυχαία και ούτε είναι ένα περιστατικό που δεν έχει προηγούμενο στην πόλη. Έχουν υπάρξει και στο παρελθόν επιθέσεις εναντίον συντρόφων εξ αιτίας της μαχητικής στάσης τους ενάντια σε συμπεριφορές εχθρικές απέναντι στο κίνημα, τις δομές και τους ανθρώπους του. Η συντρόφισσά μας στοχοποιήθηκε, καθώς έχει πάρει ξεκάθαρη θέση -από κοινού με άλλους αναρχικούς/αναρχικές- απέναντι σε λογικές και πρακτικές που προάγουν την αντίληψη του τραμπουκισμού, της ματσίλας, του κανιβαλισμού, αντιλήψεις που φέρουν όλη τη σαπίλα της συστημικής βίας αναπαράγοντάς την στο κοινωνικό πεδίο και που γι’ αρκετό διάστημα παρασιτούσαν στο περιθώριο του αναρχικού χώρου της πόλης.

   Έχουμε ως Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση κρατήσει πολύ συγκεκριμένη στάση όλο το τελευταίο διάστημα απέναντι σε τραμπούκικες συμπεριφορές και δεν πρόκειται τώρα ν’ αλλάξουμε στάση. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε ούτε από το συγκεκριμένο τραμπούκο -φίλο του προαναφερθέντος εχθρού των αναρχικών- ούτε κι από κανέναν άλλο να προωθεί με την κανιβαλική του συμπεριφορά την κυρίαρχη αντίληψη περί βίας, αναπαράγοντας στο κοινωνικό πεδίο το σεξισμό και την υποτίμηση των γυναικών. Τα σεξιστικά χαρακτηριστικά αυτής της επίθεσης και η προσπάθεια επιβολής της ανδρικής δύναμης και ο επιχειρούμενος ψυχικός βιασμός μιας γυναίκας που προωθήθηκε  μέσω της προσπάθειας δημόσιου εξευτελισμού της με βρισιές και σεξιστικές απειλές μας εξοργίζει ακόμα περισσότερο.

   Στον αγώνα μας ενάντια στους καταπιεστές με σκοπό τη χειραφέτηση και την ανατροπή της καταπίεσης κι εκμετάλλευσης δε θα κρατήσουμε ουδέτερη στάση απέναντι σ’ όσους αναπαράγουν τον κανιβαλισμό και τη βία ως κοινωνική συμπεριφορά, καθώς οι πρακτικές αυτές δεν αποτελούν μόνο παράγωγα του σάπιου κόσμου των κυρίαρχων αλλά ακόμη περισσότερο είναι τα δεκανίκια τους. Δε θα φοβηθούμε τους λογής λογής τραμπούκους. Με συντροφικότητα κι αλληλεγγύη μεταξύ μας θα σταθούμε απέναντι σ’ όποιον -για τους δικούς του λόγους- επιβουλεύεται, απειλεί, εκφοβίζει ή τραμπουκίζει τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μας. Ο κόσμος που αγωνίζεται ενάντια στο κράτος , το κεφαλαίο και τους φασίστες δε μπορεί παρά να σαρώσει και τέτοια θλιβερά υποκείμενα. Άλλωστε, παλεύουμε για μια χειραφετημένη κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας κι ελευθερίας και τις αξίες μας αυτές θα τις υπερασπιστούμε χωρίς καμιά υπαναχώρηση.

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΠΙΣΩ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ

 ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ !

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση

Πάτρα, Φλεβάρης 2017

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s