ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 6 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2014

Το Νοέμβριο του 2014, επί κυβέρνησης Σαμαρά, οι πολιτικοί κρατούμενοι Νίκος Ρωμανός και Ηρακλής Κωστάρης κάνουν απεργία πείνας μακράς διάρκειας με αίτημα το σπάσιμο του καθεστώτος εξαίρεσης και της νομικής – δικαστικής αυθαιρεσίας, στην οποία είχαν υποβληθεί, μέσω της άρνησης χορήγησης των εκπαιδευτικών αδειών τους από το κράτος. Άδειες που δικαιούνταν από την πρώτη κιόλας στιγμή μετά την επιτυχία τους στις πανελλήνιες εξετάσεις. Το ιδιότυπο αυτό καθεστώς εξαίρεσης από την κανονικότητα για τους πολιτικούς κρατούμενους και το γενικευμένο κλίμα έκτακτης ανάγκης ήταν αναπόσπαστο κομμάτι μιας διευρυμένης και πολυεπίπεδης αναδιάρθρωσης του κράτους και του κεφαλαίου.

Σε αυτό το διάστημα των σαράντα περίπου ημερών, ένα διάστημα επίπονης και εξοντωτικής απεργίας πείνας, το κράτος και η κυβερνώσα πολιτική δύναμη αδιαφορούν επιδεικτικά, κάνοντας σαφή την εκδικητικότητα και τη μεθόδευσή τους για τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Παράλληλα, ξεδιπλώνεται από την μεριά του ανταγωνιστικού κινήματος – εντός κι εκτός ελλαδικής επικράτειας – ένα κύμα αλληλεγγύης υπολογίσιμης δυναμικής, το οποίο καταφέρνει να συσπειρώσει και ένα κομμάτι της κοινωνικής βάσης. Μέσα στα πλαίσια αυτά, σε τοπικό επίπεδο, στην πόλη της Πάτρας πραγματοποιείται διαδήλωση αλληλεγγύης στις 6 Δεκέμβρη του 2014, μια διαδήλωση που δέχεται επίθεση από τις κατασταλτικές δυνάμεις. Κατά την διάρκεια της επίθεσης συλλαμβάνονται 6 άτομα τα οποία δικάζονται την Δευτέρα 3 Απριλίου στα δικαστήρια της Πάτρας.

Οι σημερινοί πολιτικοί διαχειριστές της καπιταλιστικής κρίσης πλήρως εναρμονισμένοι με τις επιδιώξεις των αφεντικών και απόλυτα υπάκουοι στις προσταγές τους, δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τις πολιτικές των προκατόχων τους. Η βίαιη καταστολή των αντιστάσεων των από τα κάτω, οι εκκενώσεις καταλήψεων και κέντρων αγώνα, η κατάσταση απομόνωσης και εγκλεισμού δεκάδων μεταναστών ανά την ελληνική επικράτεια, οι συντονισμένες επιθέσεις κρατικών και παρακρατικών μορφωμάτων εις βάρος αγωνιστών, η παγίωση και μονιμοποίηση του κράτους έκτακτης ανάγκης (lock out στη Νομική, άρνηση χορήγησης αδειών για τους πολιτικούς κρατούμενους κλπ) συνηγορούν ότι το κράτος έχει συνέχεια. Κόντρα στα προγνωστικά των καιρών και με ατσαλένια πίστη στις αξίες και τα οράματά μας, να σταθούμε δίπλα στους συντρόφους και συναγωνιστές μας, που βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους.

Εν καιρώ βίαιης προλεταριοποίησης και κοινωνικής αφαίμαξης, όπου η ένταση της εκμετάλλευσης των χειμαζόμενων κοινωνικών στρωμάτων εντείνεται με αδιάκοπους ρυθμούς, με το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο να ισχυροποιούν την  προνομιακή τους θέση, καλούμαστε να ορθώσουμε οργανωμένα και συλλογικά τα αναστήματα μας για την αναχαίτιση της βίας που δεχόμαστε καθημερινά και την προώθηση των ταξικών μας συμφερόντων, στην κατεύθυνση της χειραφέτησης και της κοινωνικής επανάστασης.

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση

Πάτρα, Απρίλης 2017

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s