Ενημέρωση από την αντιφασιστική συγκέντρωση – πορεία στην Πάτρα

Τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, με αφορμή τη συμπλήρωση 4 χρόνων από τη θανάσιμη επίθεση που δέχτηκε ο Παύλος Φύσσας από τα τάγματα εφόδου της Χ.Α , είχε καλεστεί συγκέντρωση και πορεία στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Υπήρχε μεγάλος αριθμός καλεσμάτων από συλλογικότητες, οργανώσεις και Φοιτητικούς Συλλόγους, ενώ στα καλέσματα ανταποκρίθηκε και παραβρέθηκε στη συγκέντρωση –  πορεία πλήθος κόσμου.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα καλέσματα ήταν και αυτό της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση, με χαρακτηριστικά αντιφασιστικά – αντικρατικά – αντικαπιταλιστικά.

Το κάλεσμα της ΣΑΚΤΑ στήριξε και πλαισίωσε η αναρχική συλλογικότητα Ατραπός.

Η πορεία βάδισε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κεντρικό σύνθημα – πανό » Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ». Το μπλοκ της συνέλευσης, στο οποίο συμμετείχε αρκετός κόσμος, είχε αρκετά δυναμικό παλμό , ενώ φωνάχτηκαν διάφορα αντιφασιστικά, αντικρατικά, αντικαπιταλιστικά συνθήματα.

Όπως χαρακτηριστικά γράφουμε και στο κείμενο – κάλεσμα της συνέλευσης :

»Το αν και το κατά πόσο ο φασισμός ως αντίληψη διεισδύει στις ανθρώπινες κοινωνίες, αυτό βρίσκεται πάντα σε συνάρτηση και διαλεκτική σχέση με το ποιές αντιστάσεις βρίσκει από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Όσο υπάρχουν κοινωνικά κομμάτια, τα οποία αντιμάχονται το φασισμό σε κάθε πτυχή της ζωής τους, όσο δεν επιτρέπουμε στα φασιστικά, ρατσιστικά, εθνικιστικά ιδεολογήματα να αναπτύσσονται, όσο φροντίζουμε η οργή και η αγανάκτηση για την υποτίμηση της εργασίας και τη λεηλασία της ζωής μας να μετουσιώνονται σε συλλογικούς αγώνες ενάντια στους κοινούς μας δυνάστες, τόσο ο φασισμός θα βρίσκει όλο και λιγότερο ζωτικό κοινωνικό χώρο….

Ο πόλεμος ενάντια στον φασισμό δεν μπορεί παρά να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον πόλεμο ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Όταν μέσα στα επίδικα της πάλης δεν είναι και η καταστροφή της μήτρας του φασισμού, δηλαδή ο καπιταλισμός, με άλλα λόγια το κεφάλαιο και το κράτος, τότε ως κοινωνία και κόσμος του αγώνα θα βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να παλεύουμε ξανά με τα επιφανή τέρατα που καμωνόμασταν ότι είχαμε εξολοθρεύσει.

 Γιατί ο μοναδικός νεκροθάφτης αυτού του συστήματος στο σύνολο του δεν παύει να είναι το ταξικά συγκροτημένο και πολιτικά οργανωμένο κίνημα των από τα κάτω που μπορεί να οργανώσει την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση και να φέρει ένα βήμα πιο κοντά έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης. Τον ελευθεριακό Κομμουνισμό και την Αναρχία !»

 

Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΟΣ !

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ  ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ !

O ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ !

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση,

Πάτρα, Σεπτέμβρης 2017

(συνέλευση κάθε Τετάρτη στις 8μμ στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω, Πατρέως 87)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s